Известие

Collapse
No announcement yet.

След смяна на серво.....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• След смяна на серво.....

След смяна на сервото почнаха да се появяват някакви аномалии:
    Стоповете започнаха да светят постоянно чека за изгоряла крушка също въпреки че няма изгорели крушки.
    Круиз контрола спря да работи
    Компа показва че позицията на педала на съединителя е постоянно натиснат,може би е свързано с по-горния проблем.
    При скорост по голяма от 60км/ч се изключва VDC-то.
    Може би не е свързано но вчера смених Помпа за високо налягане а днес ще оставя колата за смана на гарнитура на главата.Та понеже колата работи на 4,5 цилиндъра да не би някой от изброените проблеми да е свързан с вибрациите по цялата кола?

П.П:Голям карък ме гони последно време с тая кола,едно оправя друго излиза.
    П.П2:Някой беше написал в подписа си :За какво ти е любовница след като имаш 156-ца?Определено любовницата ми излиза по евтино

Поздрави!
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Струва ми се, че всички симптоми, като изключим това с индикацията за изгоряла крушка са свързани със стоп машинката на педала на спирачката. Огледай внимателно да не би при смяната на сервото нещо с позицията на педала да не е както трябва или да не сте прекъснали или окъсили някой проводник към машинката. Огледай също така и тази на педала на съединителя, щом я съобщава диагностиката.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

мда,като се върне от сервиза това ще са нещата които ще проверя.

Comment

Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщение
        След смяна на сервото почнаха да се появяват някакви аномалии:
        Стоповете започнаха да светят постоянно чека за изгоряла крушка също въпреки че няма изгорели крушки.
        Круиз контрола спря да работи
        Компа показва че позицията на педала на съединителя е постоянно натиснат,може би е свързано с по-горния проблем.
        При скорост по голяма от 60км/ч се изключва VDC-то.
        Може би не е свързано но вчера смених Помпа за високо налягане а днес ще оставя колата за смана на гарнитура на главата.Та понеже колата работи на 4,5 цилиндъра да не би някой от изброените проблеми да е свързан с вибрациите по цялата кола?

П.П:Голям карък ме гони последно време с тая кола,едно оправя друго излиза.
        П.П2:Някой беше написал в подписа си :За какво ти е любовница след като имаш 156-ца?Определено любовницата ми излиза по евтино

Поздрави!
        Не са ти регулирали "машинките" на педалите колега.
        Постоянно светят стоповете - машинката е далече от педала и контакта и е постоянно затворен. Явно така е и при съединителя. В тази ситуация круиза няма да се активира посмъртно.
        В общи линии всичко идва от там, като вероятно някоя от крушките е с лоша маса.
        Другите проблеми нямат отношение.
        Успех с ремонтите.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Е те как се регулират?Сам си смених сервото.

Comment

Огледай внимателно да не си прищипал някой кабел спрямо шаси, докато си сменял сервото.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщение
              Е те как се регулират?Сам си смених сервото.
              Навеждаш се отдолу при педалите и с леко завъртане местиш напред машинките да опрат в педалите.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
              X